Втора работна среща по проект MOVE „Нови треньорски компетенции“

Втора работна среща по проект MOVE “Нови треньорски компетенции“

На 28 и 29 септември в Гданск, Полша се проведе втора работна среща по проект MOVE “Нови треньорски компетенции“. В срещата от страна на Национална спортна академия „Васил Левски“ взеха участие гл. ас. Христо Андонов – изследовател/експерт в проекта и Александра Генчева – административен експерт в проекта.

Национална спортна академия „Васил Левски“ представи резултатите от направения сравнителен анализ на треньорските нужди, базиран на първото анкетно проучване, планирано в първата част на проекта, което се проведе сред 300 треньори.  Резултатите показват, че спортните професионалисти са оценили най-високо компетенциите, свързани със сътрудничество и индивидуално развитие, следвани от компетенциите за управление и лидерство.

Участниците в срещата създадоха втoри въпросник, насочен към изследване мнението на спортните потребители, относно компетенциите, които треньорите трябва да продължат. Предстои администрирането на 600 анкети общо за всички партньори, като България трябва да проведе проучването сред 100 души. Резултатите ще бъдат обобщени, като втория сравнителен анализ ще бъде разработен от Полската асоциация за университетски спорт сравнителен анализ.

На срещата бяха представени уебсайта на проекта, както и комуникационната платформа WikiMOVE., която цели да насърчи онлайн дискусии между заинтересуваните лица.

В края на месец март Национална спортна академия ще организира третата работна среща по проекта, на която ще се създаде модел за обучение на треньори в идентифицираните нови компетенции и умения, който ще бъде тестван от всички партньорски организации.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.