НСА на среща в централата на Холандския Олимпийски комитет по проект S2A

На 7 и 8 февруари се проведе среща по проект S2A Sport. Домакини бяха организацията на работодателите в спорта в Холандия – WOS, които бяха осигурили възможността срещите да се провеждат в сградата на Холандския Олимпийски комитет в Папендал – най-големият спортен тренировъчен център в страната, разположен на 8 км от гр. Арнем. НСА беше представлявана от доц. Иван Славчев, д-р.

 

Проект S2A Sport е насочен към анализирането на “спортната администрация” и хората, които изпълняват включващите се в нея длъжности. Целта е да се създаде програма, която да предложи обучение по необходимите умения и знания за заетите в средното ниво на мениджмънт в спорта. Екипът по проекта включва партньори от 12 Европейски държави, като 4 от тях са международни организации, работещи в спорта на всички нива. Повече информация за проекта можете да намерите на неговият сайт:

www.s2a-sport.eu

 

На срещата беше окончателно прието съдържанието на “Карта на функциите” – документ, описващ отделните задължения, включени в спортната администрация и тяхната класификация по направления. Той е в основата на разработената от консорциума в момента “Рамка на компетенциите” – детайлно съдържание на необходимите знания и умения за успешното изпълнение на функциите в Спортната администрация. Работата по нея е във финален етап и дава възможност за започване на работата по “Наръчник и образователна програма за спортната администрация”. Освен първото обсъждане на наръчника, вторият ден включваше и обсъждане на пилотно обучение по разработените стандарти и програма, което се предвижда да се проведе през месец септември във Виерумиаки, Финландия.

 

Следващата среща по проекта е планирана през месец Май, на която домакин ще е НСА

 

1111111

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.