Трета международна среща по проект MOVE

Трета международна среща по проект

MOVE – Нови компетенции за треньори

София, 29.03.2017 – 30.03 2017

 

                От 29.03.2017 до 30.03.2017 се проведе трета международна среща по проект MOVE – Нови компетенции за треньори (2015-1-IT01-KA202-004704).  В срещата участваха представители на Национална спортна академия „Васил Левски“, България; Centro Sportivo Educatico Nazionale, Италия, P.O.P.L.E, Италия, Polish University Sports Association, Полша, A.S.P. Promitheas, Sports Activities, Гърция.

                Полските партньори представиха  сравнителен анализ на националните доклади за идентифициране нуждите на активно ангажираните и неангажираните със спорт хора относно компетенциите, които един треньор трябва да притежава. На база на резултатите от проведеното проучване участниците в срещата идентифицираха три области на обучение в нови компетенции за треньори, а именно – умения за насърчаване и мотивиране, умения за социално включване, умения за планиране и организиране.

                 Партньорите от Университета Рома Тре, Италия и P.O.P.L.E, Италия представиха  и предложиха за дискусия  примерни програми за треньорски компетенции за обучение . Участниците бяха единодушни, че един от основните методи на обучение, който ще даде устойчиви и дълготрайни резултати от обучението, е ролевият подход. В тази връзка партньорите в проекта разработиха и тестваха игри, които са насочени към изграждането на ключови умения и компетенции по време на треньорската дейност.  Предстои разработване и тестване от всички партньор на учебните програми, с цел публикуването им на страницата на проекта за свободно ползване. P.O.P.L.E., Италия е водещ партньор за създаването на Ръководство за използване на програмите за обучение. Всички разработени материали по проекта (октомври 2015 – октомври 2017) ще бъдат представени на финалната конференция която ще се проведе в Рим, Италия през октомври месец тази година.

 

 

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.