Стартира проектът „Европейски жени в спорта: адаптиране на управлението на спортните дейности за жени“ (E-WinS)

След положителна селекция от Изпълнителната агенция на Европейската Комисия през октомври миналата година и получаване на финансиране от програма Еразъм +/ Спорт, проектът „Европейски жени в спорта: адаптиране на управлението на спортните дейности за жени“ (E-WinS) стартира официално на 21/22 януари 2021 със среща на деветте европейски партньори, участващи в проекта.

E-WinS има за цел да направи по-видимо участието на жените в спорта и да повиши информираността относно мястото на жените в спорта, както и в управлението на спорта.

Проектът обхваща различни дейности. Ще бъде осъществено проучване чрез мрежата от институции и клубове на партньорските организации, с което ще се идентифицират добри практики в тази област, които могат да бъдат широко изпълнявани в Европа. Видео материали, въпросници и други иновативни средства ще помогнат на участниците в спорта да интегрират тези нови практики в техните спортни структури. Ще бъдат проведени серии от интервюта във всички партньорски страни. В заключение цялата събрана информация ще бъде публикувана на платформа на обсерваторията на участието на жените в спорта в Европа, с цел да даде възможност на европейските спортни дейци възможност да си сътрудничат и да предприемат заедно инициативи.

Проектът E-WinS ще бъде ръководен от мултидисциплинарен екип, съставен от партньори от университети и други спортни организации. Това обединение на знания е основна отправна позиция в проекта, заслужено подчертана и при оценката на проекта от Изпълнителната Агенция на ЕК.

Консорциумът на E-WinS в началото ще се фокусира върху футбола, като впоследствие ще разшири полето на проучвания и към други спортове.

Университетът CY Cergy Paris University (France) ще координира предстоящото тригодишно партньорство, което започва на 1.01.2021 и ще продължи до 31.12.2023, в близко сътрудничество с CY ILEPS (France), и другите партньори: Akademia Wychowania Fizycznego (Полша), Fundación Universitaria San Antonio de Murcia (Испания), Staffordshire University (Великобритания), National Sports Academy „Vassil Levski“ (България), Sport Club Pradniczanka (Полша), Jalkapalloseura FC Hertta ry (Финландия) and Little Miss Soccer (Франция).

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.