ONSIDE

Проектът ONSIDE е насочен към разработване на програма за обучение на спортни съдии. Проектът е финансиран по програма Еразъм + и е с продължителност три години (2018 – 2020).

Под ръководството на Европейската обсерватория за спорт и трудова заетост (EOSE) и Sports Officials UK  партньорството по проекта включва европейски и национални спортни федерации, национален спортен съвет, национален олимпийски комитет и един спортен университет – Национална спортна академия “Васил Левски” (общо 11 партньори). Проект ONSIDE за първи път изследва общите умения и компетенции на спортните съдии и ще предложи нови образователни курсове, подходящи за всички държави и всички спортове в Европа.

Проектът е съобразен с европейските политики за спорт, образование и трудова заетост, и в частност промотира образованието в и чрез спорт с фокус върху развитието на умения. Предвид централната роля на спортните съдии за качеството и развитието на спорта, като един от основните резултати от проекта се очаква цялостно подобрение на спортния сектор и значителен принос за увеличаване на привлекателността на спорта в Европа.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.